Kirjaudu

Kirjaudu sisään sosiaalisen median tunnuksillasi

AittaBoxi on avattu

04.08.2015
Saara Mälkönen

Alakoulun aarreaitan Opehuoneen ensimmäinen sivu aukeaa! AittaBoxista löydät sekä Alakoulun aarreaitan tuottamat, että yhteistyökumppaniemme tarjoamat ilmaiset oppimista tukevat materiaalit.  

AittaBoxista löydät Alakoulun aarreaitan materiaalit. Materiaalit on tarkoitettu jokaisen omaan käyttöön, eikä niitä ole lupa jakaa tai myydä eteenpäin. Upeat aakkoskortit, numerokortit ja sääkortit odottavat jo AittaBoxissa lataajiaan.

Tabletkoulun ja Nenäpäivän Boxeista löydän jo ensimmäiset kilpailut, jotka huokuttelevat mukaan kokeilemaan onneaan. Käynnissä olevat kilpailut voit kurkistaa listattuna Kilpailut -sivulta, josta on linkit kilpailun ohjeisiin.

Elokuun toiminnallinen kuukausikalenterimmekin on jo valmiina ja julkaistu! Sen löydät Tabletkoulun Boxista. Uusi kalenteri on valmiina tulostettavaksi aina edellisen kuukauden viimeisellä viikolla! Kalenteri on kaikille Alakoulun aarreaitan jäsenille täysin ilmainen ja sen tarkoituksena on lisätä iloa oppimiseen sekä antaa konkreettisia vinkkejä  koulun arkeen!  

Kalenteri koostuu hauskasta kuvasta, toiminnallisista lukuvuoteen liittyvistä vinkeistä ja tehtävistä sekä mukaansatempaavista haasteista ja kilpailuista. Voit tulostaa sen luokkasi käyttöön ja suurentaa vaikka A3-kokoon! Näin kalenteriin on helppo merkitä luokan tapahtumat, koepäivämäärät ja muut tärkeät päivät.

Vanhan kalenterin voit hyödyntää leikkaamalla kuvan irti ja laminoimalla sen!  Näin voit käyttää kuvia vaikkapa äidinkielen tarinakortteina. Kuvasta on myös innostavaa oppia sanaluokkia, etsiä äänteitä, keksiä arvoituksia, lorutella, sadutella jne...

Kalenterin upeat kuvat ovat Tabletkoulun sähköisten oppimateriaalien kuvituksia. Kuvissa seikkailevat neljä hahmoa, jotka tulevat lukuvuoden aikana kaikille tutuiksi. Ihastuttavat hahmot löytyvät Tabletkoulun äidinkielen ja kirjallisuuden oppimateriaaleista. Tutustumalla näihin kaveruksiin, jokainen oppilas voi tarkkailla myös itseään oppijana ja oivaltaa uutta omaan oppimiseensa liittyen!

Alakoulun aarreaitassa myös  jäsenet voivat myös halutessaan julkaista omia oppimateriaaleja aarreaittalaisten Open boxissa. Jos haluat julkaista materiaaleja meillä, lähetä ne meille Open Boxin alareunasta löytyvällä lomakkeella tai suoraan sähköpostilla saara@alakoulunaarreaitta.fi.. Muistathan tallentaa tiedoston pdf-muotoon! Laitathan myös oman nimesi tiedostoon näkyviin. Lähetäthän meille vain tiedostoja, joiden tekijänoikeudet kuuluvat sinulle itsellesi!

Jakamalla osaamistamme ei pyörää tarvitse keksiä aina uudelleen ja säästämme aikaa ja vaivaa silloin, kun niin haluamme. Ei muuta kuin lataamaan!

Aina saa innostua! Aina voi onnistua! Aina on lupa kysyä, ajassa mukana pysyä!

Tule sinäkin mukaan rakentamaan uudistuvaa aarreaittaa!

Rekisteröidy nyt