Kirjaudu

Kirjaudu sisään sosiaalisen median tunnuksillasi

Alakoulun aarreaitta tutuksi

12.09.2017
Saara Mälkönen

Alakoulun aarreaitta on valtakunnallisesti tunnettu nimi, mutta sen syntyhistoria ja toiminta ovat monelle tuntemattomia. Nyt haluammekin avata aarreaittaa ja vastata yleisimpiin kysymyksiin ja ihmettelyn aiheisiin Alakoulun aarreaitasta.

Mikä Alakoulun aarreaitta on?

Alakoulun aarreaitta on virtuaalinen opehuone opetus­- ja kasvatusalan ammattilaisille sekä alasta kiinnostuneille. Alakoulun aarreaitassa kollegat ympäri Suomea voivat kysyä ja vastata, vinkata ja jakaa ideoita, keskustella ajankohtaisista opetukseen ja kasvatukseen liittyvistä aiheista sekä kannustaa ja innostaa toinen toisiaan. Alakoulun aarreaitta toimii sekä Facebookissa että omilla verkkosivuilla osoitteessa www.alakoulunaarreaitta.fi.

Alakoulun aarreaitan tavoitteena on tarjota jäsenillemme palveluita, jotka tukevat opetusta ja oppimista, helpottavat arjen työtä, innostavat kokeilemaan uudenlaisia tapoja toimia ja kannustavat nostamaan oman osaamisen täysin uudella tavalla esiin!

Miksi Facebookista löytyy kaksi Alakoulun aarreaittaa?

Alakoulun aarreaitan suljettu Facebook-ryhmä on yli 30 000 jäsenen yhteisö, jossa jaetaan ideoita ja vinkkejä sekä onnistuneita kokemuksia koulun arjesta. Jakamalla omaa osaamistaan jokainen voi olla avuksi kollegoille ympäri Suomea. Ryhmään hyväksytään jäseniksi opetus- ja kasvatusalalla työskentelevät tai alasta kiinnostuneet henkilöt, joka toimivat Facebookissa omalla nimellään (etu- ja sukunimi).

Alakoulun aarreaitalla on suljetun ryhmän lisäksi myös avoimet Facebook-sivut. Avoimet Facebook-sivut toimivat Alakoulun aarreaitan tiedotuskanavana. Näillä sivuilla jaamme omilla verkkosivuillamme julkaistuja kiinnostavia sisältöjä sekä muita kiinnostavia ja ajankohtaisia artikkeleita ja julkaisuja. Avoimet Facebook-sivut eivät ole tarkoitettu jäsentemme väliseen yhdessä ideointiin.

Tiesitkö että Alakoulun aarreaitta sai alkunsa yhden turkulaisen luokanopettajan innostuksesta yhdessä tekemiseen? Edelleenkin Alakoulun aarreaitan takana toimii kaksi luokanopettajaa, jotka tahtovat jalkauttaa positiivista jakamiskulttuuria perusopetukseen.

Mikä on Alakoulun aarreaitan verkkopalvelu?

Alakoulun aarreaitan omat verkkosivut toimivat osoitteessa www.alakoulunaarreaitta.fi. Alakoulun aarreaitan verkkosivut on suunniteltu palvelemaan opetus- ja kasvatusalan toimijoita arjen opetus- ja kasvatustyössä. Sivujen kutsuva ilme ja helppokäyttöisyys ovat olleet suunnittelussa päätavoitteina! Alakoulun aarreaitan verkkosivut muodostuvat kaikille avoimista verkkosivuista sekä rekisteröityneille käyttäjille tarkoitetusta Opehuoneesta.

Kaikille avoimet verkkosivut

 • Etusivulta löydät tietoa ja pääset tutustumaan Alakoulun aarreaitan omiin aarteisiin!
 • Ajankohtaista -sivulta voit lukea uutiset!
 • Heittäydy hyvään -sivulta voit kurkistaa hyväntekeväisyysyhteistyökumppanimme!
 • Kumppanit -sivuilta löydät ne yritykset, joiden kanssa Alakoulun aarreaitta toimii yhteistyössä!
 • AarreLaarista löydät opetus- ja kasvatusalan kiinnostavimmat ammattikirjallisuusuutuudet!
 • Blogit -sivulta voit lukea Alakoulun aarreaitan omien blogaajien innostavat blogit sekä vierailevien kirjoittajien Vieraskynä-palstan.

Liity jäseneksi Alakoulun aarreaittaan! Se on ilmaista, eikä sido sinua mihinkään.

Rekisteöityneille käyttäjille tarkoitettu Opehuone

 • Opehuoneen etusivulta voit lähettää omat oivalluksesi muiden iloksi! Alakoulun aarreaitassa oman osaamisen jakaminen on helppoa.
 • AittaFoorumi on opetus- ja kasvatusalan toimijoiden keskustelupalsta, jossa keskustelut on jaettu eri aihepiireihin. Näin juuri sinua kiinnostavien aiheiden seuraaminen on helppoa. Näppärä hakutoiminto auttaa keskustelujen etsimistä. Kuvan ja linkin lisääminen onnistuu AittaFoorumissa helposti ja tykkäyspeukulla voit kannustaa vinkin ja idean jakajaa! Tervetuloa mukaan!
 • AittaBoxi on pdf-tiedostoille varattu sivusto, josta eri yhteistyökumppaniemme sekä aarreaittalaisten jakamat opetusmateriaalit on helppo ladata omaan käyttöön! AittaBoxiin voit lähettää myös omat vinkkisi pdf-tiedostoina.
 • AittaGalleria on valokuvakansio, johon opetusvinkit ja ideat on koottu helposti hakusanalla löydettäviksi kokonaisuuksiksi! Kuva kertoo usein enemmän kuin 1000 sanaa. AittaGalleriaan voit lähettää myös omat vinkkisi kuvina. (Huom! AittaGalleriaa päivitetään parhaillaan ja se palaa takaisin päivityksen jälkeen.)
 • AittaTuubiin voit lähettää omat vinkkisi opetusvideoina.
 • LinkkiParkki on upeiden opetussivustojen löytölaari! Tänne on koottu talteen hyvien sivustojen linkit niin, että ne on helppo löytää yhä uudestaan ja uudestaan! LinkkiParkkiin voit lähettää myös omat linkkisi talteen.

Alakoulun aarreaitan verkkokauppa

Alakoulun aarreaitan verkkokaupasta voit edullisesti ladata innostavia AarreGraphics-tiedostoja moneen käyttöön! Upeat kirjain- ja numerotaulut sekä toiminnalliset materiaalit oppitunnille ovat nyt vain napautuksen päässä! Lataa, tulosta ja laminoi! Näin materiaalit kestävät käytössä pitkään. Verkkokauppaa kehitetään parhaillaan ja uusia tuotteita on tulossa!

Tervetuloa osaamaan ja oppimaan yhdessä!

Aina saa innostua! Aina voi onnistua! Aina on lupa kysyä, ajassa mukana pysyä!

Tule sinäkin mukaan rakentamaan uudistuvaa aarreaittaa!

Rekisteröidy nyt