Kirjaudu

Kirjaudu sisään sosiaalisen median tunnuksillasi

Innostavat ja kannustavat Aarreaitan blogit

09.04.2016
Saara Mälkönen

Alakoulun aarreaitta on Suomen suurin virtuaalinen opehuone ja opetus- ja kasvatusalan toimijoiden aktiivinen verkosto, jossa viedään eteenpäin suomalaista perusopetusta yhdessä ideoimalla ja oivaltamalla. Alakoulun aarreaitan tavoitteena on toimia ruohonjuuritason osaamisen esiin nostajana, positiivisen muutoksen edistäjänä sekä yhteisopettajuuden uudenlaisena mahdollistajana perusopetuksen kentällä. 

Alakoulun aarreaitassa kollegat ympäri Suomea voivat kysyä ja vastata, vinkata ja jakaa ideoita, keskustella ajankohtaisista opetukseen ja kasvatukseen liittyvistä aiheista sekä kannustaa ja innostaa toinen toisiaan. Pyrimme tarjoamaan jäsenillemme palveluita, jotka tukevat opetusta ja oppimista sekä helpottavat arjen työtä.

Yksi upea keino oppia, innostua ja onnistua on seurata Alakoulun aarreaitan upeita blogeja! Opettajat eri puolilta Suomea jakavat blogeissamme osaamistaan ja ajatuksiaan opettajan työhön ja arkeen liittyen. 

Open kirjapiiri

Open kirjapiirissä vinkataan ammattikirjallisuudesta sekä jaetaan lukukokemuksia. Ammattikirjallisuuden blogaajillemme tarjoaa Opettajan tietopalvelu laajasta ammattikirjallisuustarjonnastaan ja blogaajina toimivat kasvatus- ja opetusalan ammattilaisia eri puolilta Suomea. Tervetuloa mukaan oppimaan ja innostumaan yhdessä! Kommenttikenttään voit vapaasti jättää kommenttisi. Näin pääset mukaan keskusteluun!

Eka vuosi opettajana

Vastavalmistuneelle on  uskottu oma luokka, joka pitäisi nyt saada oppimaan. Eka vuosi opettajana -blogi kertoo ensimmäisen opetusvuoden monista tuntemuksista, ja erityisesti opettajan omasta oppimisesta. Blogi on saanut paljon kiitosta ja noviisiopettajat ympäri Suomea ovat saaneet vertaistukea ja voimaantuneet blogin kautta!

Koodikummajainen

Koodikummajainen -blogissa alakoulun ope aloittelee koodaamista oppilaittensa kanssa ja jakaa vinkkejä siitä, miten digitaalisia laitteita voi käyttää välineinä kuviksen opetuksessa. Bloggaajana toimii espoolainen neljännen luokan opettaja, joka intoilee yleensä kuvis- ja tvt-jutuista. Koodaamiseen liittyvät ohjeet on nyt kerätty myös Koodikarhuun, jotta oppilaatkin voisivat löytää ne helposti.

Sillan takaa

Sillan takaa -blogissa alkuopetuksen erityisluokanopettaja luotsaa omaa ryhmäänsä kohti uusia seikkailuja. Päivät ovat täynnä yllätyksiä, ihmettelyn aiheita ja opettajalle tätä en osannut odottaa -hetkiä.  Erityisopettajuus vie mukanaan täydellisesti. Se pakottaa pohtimaan omaa toimintaansa luokassa. Se pakottaa keksimään uusia keinoja oppimisen avuksi. Ja ennen kaikkea se pakottaa kasvamaan ihmisenä joka päivä.

Täydellisen epätaydellinen

Täydellisen epätäydellinen -blogia kirjoittaa täydellisen epätäydellinen Sanna. Äiti, vaimo ja opettaja, joka kahlaa ruuhkavuosien keskellä välillä kompastellen mutta hymyssä suin. MS-tauti pitää varpaillaan ja muistuttaa siitä, miten mikään ei ole itsestään selvää. Blogissa Sanna pohtii elämän ja työn iloja ja haasteita. Tervetuloa mukaan!

Tule mukaan oppimaan ja oivaltamaan yhdessä Alakoulun aarreaitan blogaajien kanssa!

Innostuitko blogaamaan?

Alakoulun aarreaitta etsii nyt uusia blogaajia lukuvuodeksi 2016-2017!

Mikä aihe sinua liikuttaa? Mitä haluaisit jakaa muille? Jos innostuit asiasta, ota yhteyttä info@alakoulunaarreaitta.fi.

Aina saa innostua! Aina voi onnistua! Aina on lupa kysyä, ajassa mukana pysyä!

Tule sinäkin mukaan rakentamaan uudistuvaa aarreaittaa!

Rekisteröidy nyt