Kirjaudu

Kirjaudu sisään sosiaalisen median tunnuksillasi

Kokeile oppilaiden kanssa Tabletkoulun materiaalia ilmaiseksi!

16.08.2015
Saara Mälkönen

Koulun alun kunniaksi Tabletkoulu tarjoaa 20 nopeimmalle Alakoulun aarreaitan rekisteröityneelle jäsenelle mahdollisuuden kokeilla Minä ja kaverit -teemaa ilmaiseksi oman luokan kanssa! Vastineena toivomme, että jaat kokemuksesi teeman kokeilusta kaikkien Alakoulun aarreaittalaisten kanssa Facebook-ryhmässä. Jos et ole mukana Facebook -ryhmässämme, voit myös kirjoittaa kokemuksistasi sähköpostitse osoitteeseen palaute@alakoulunaarreaitta.fi.

Kaikki kaksikymmentä Tabletkoulun Minä ja kaverit -teemaa lunastettiin pikavauhtia. Kiitos kaikille kiinnostuneille!  Syksyn mittaan pääsemme kuulemaan miten kokeilu etenee, kun opettajat jakavat kokemuksiaan täällä Aarreaitassa. 

Minä ja kaverit -teemassa käsitellään lapsen arjen terveystottumuksia, tunteita ja kaverisuhteita sekä rakennetaan hyvää luokkahenkeä ja turvallista ilmapiiriä. Teemaan on integroitu eri oppiaineiden tietoja ja taitoja, erityisesti äidinkieltä ja kirjallisuutta, kuvataidetta ja ympäristöoppia. Teema on suunnattu pääsääntöisesti 3.–4.-luokkalaisille, mutta sitä voi hyvin käyttää myös ylemmillä vuosiluokilla. 

Oppimateriaalin perusta on uudessa opetussuunnitelmassa, ja se tukee vahvasti laaja-alaista ilmiöoppimista.

Teemassa lähdetään liikkeelle koululaisen omasta näkökulmasta: miten syön terveellisesti, paljonko tarvitsen unta, miksi liikkuminen on tärkeää ja miten tunnistan tunteita. Tästä siirrytään sosiaalisiin suhteisiin: miten käyttäydyn kohteliaasti, miten huomioin toiset ja miten kiusaamista voi ehkäistä.

Minä ja kaverit neljäs osio on monipuolinen vinkkipankki opettajalle hyvän luokkahengen luomiseksi. Osion tehtäviä voi tehdä luokassa koko teeman käsittelyn ajan muiden tehtävien ohessa. Osiossa on erilaisia ja kestoltaan vaihtelevia harjoituksia. Tarkoituksena on luoda pysyviä toimintatapoja luokkien arkeen, joten Meidän luokka -osiossa olevia tehtäviä voi jatkaa luokissa teeman käsittelyn jälkeenkin.

Teeman aikana käytetään erilaisia sovelluksia, esimerkiksi Padletia ja TodaysMeetiä. Tarkemmat ohjeet ja kuvaukset löydät mukana tulevasta opettajan oppaasta.

Tervetuloa tutustumaan!

Muistathan, että opettajille Tabletkoulussa kaikki on ilmaista ja oppilaillekin yksi teemakokonaisuus maksaa vain 2 € per oppilas. Tilausohjeet löydät täältä: https://www.tabletkoulu.fi/oppimateriaalit. Teemat ovat myös tilattavissa Edustoren kautta.

Aina saa innostua! Aina voi onnistua! Aina on lupa kysyä, ajassa mukana pysyä!

Tule sinäkin mukaan rakentamaan uudistuvaa aarreaittaa!

Rekisteröidy nyt