Kirjaudu

Kirjaudu sisään sosiaalisen median tunnuksillasi

Näin otat Joulukalenterin käyttöön oppilaiden kanssa

30.11.2016
Saara Mälkönen

Alakoulun aarreaitan ja Tabletkoulun yhteistyönä toteutettu satumainen Joulukalenteri on julkaistu! Saat sen käyttöösi täysin ilmaiseksi koko luokallesi. Luukut aukeavat pitkin joulukuuta niin, että ehditte luokassa kurkistamaan jokaiseen luukkuun ennen joululoman alkua. Nappaa tästä uutisesta talteen ohjeet Joulukalenterin käyttöönottoon luokkasi kanssa!

Joulukalenteri koostuu hurmaavasta tarinasta, kauniista kuvituksista, lyhyistä tietoteksteistä, tehtävistä ja harjoituksista sekä muista vinkeistä ja ideoista. Joulukalenterin tarina on Alakoulun aarreaitan Saaran käsialaa ja kauniista kuvituksista vastaa Tabletkoulun Mitja Sirola.

Päästäksesi mukaan satumaiseen seikkailuun, toimi näin:

 1. Mene osoitteeseen: https://www.tabletkoulu.fi/
 2. Kirjaudu sisään tai luo omat ilmaiset tunnukset rekisteröitymällä Tabletkouluun.
 3.  Screenshot 2016-11-28 09.45.17.png
 4. Kun olet kirjautunut Tabletkouluun opettajatunnuksillasi, näet kaikki Tabletkoulun julkaistut oppimateriaalit klikkaamalla vasemmasta valikosta Oppimateriaalit. Löydät Joulukalenterin oppimateriaaleista.
 5. Valitse listasta Joulukalenteri 2016 ja klikkaa sitä.
 6. Sinulle aukeaa Joulukalenterin etusivu, jossa lukee vielä esikatselu:
 7. Klikkaa etusivulta vihreää painiketta “Luo uusi opetusryhmä tästä materiaalista”.
 8. Sinulle aukeaa lomake, johon nyt syötät opetusryhmäsi lyhenteen (esim. 4a). Isoon kirjoituslaatikkoon voit syöttää vapaasti tekstiä. Teksti tulee näkyviin oppilaille heidän Joulukalenterinsa etusivulle (esim. Saat tehdä tehtäviä vapaasti omaan tahtiin. Hyvää joulun odotusta!).
 9. Paina lopuksi sivun alareunassa olevaa vihreää painiketta “Luo uusi opetusryhmä”.
 10. Oppilasryhmän tietoja voit palata koska tahansa muokkaamaan opetusryhmän etusivulla olevalla “Muokkaa”-toiminnolla.
 11. Voit käyttää Joulukalenteria pelkästään omilla opettajatunnuksillasi, tai pyytää ilmaiset tunnukset koko luokallesi! Huomioithan, että opettajatunnuksillasi et voi tehdä kaikkia harjoituksia sähköisesti. Niitä varten voit kutsua koko opetusryhmäsi mukaan joulukalenteriin oppilastunnuksilla.
 12. Tunnukset koko luokallesi saat lähettämällä sähköpostitse excel-listan oppilaistasi. Muistathan kirjoittaa listaan kaikkien oppilaiden etu- ja sukunimet. Merkitse myös oman koulusi nimi. Lähetä lista osoitteeseen: tunnukset@tabletkoulu.fi. Kirjoita sähköpostin otsikkokenttään tunnus: Joulukalenteri. Saat vastauksena sähköpostiisi kaikkien oppilaiden käyttäjätunnukset ja salanat.
 13. Saamillasi tunnuksilla ja salasanoilla oppilaat kirjautuvat Tabletkouluun. Opettaja pystyy vaihtamaan oppilaan salasanan.
 14. Tämän jälkeen opettaja kutsuu oppilaat luomaansa opetusryhmään Joulukalenteri 2016. Tämä tapahtuu klikkaamalla etusivun yläreunassa olevaa KÄYTTÄJÄT-välilehteä.
 15. Napauta nyt vihreää "LISÄÄ KÄYTTÄJIÄ OPETUSRYHMÄÄN" -painiketta.
 16. Sinulle aukeaa lomake: Lisää käyttäjiä opetusryhmään. Aloita oppilaasi nimen kirjoittaminen tyhjään palkkiin, niin järjestelmä tunnistaa ja hakee oikean oppilaan. (Muistathan, että tätä ennen oppilaan on jo pitänyt käydä kirjautumassa Tabletkouluun osoitteessa: www.tabletkoulu.fi.)
 17. Oppilaat näkevät Joulukalenterin 2016 omalla etusivullaan, kun opettaja on heidät kutsunut siihen mukaan. Oppilaan ei siis tarvitse tehdä muuta kuin kirjautua.
 18. Opettajan ja oppilaan näkymät ovat lähes samanlaiset. Voit siis näyttää Joulukalenterin luukun valkotaululla ja oppilaat seuraavat mukana omilla älylaitteillaan.
 19. Kannattaa pyytää oppilaita näyttämään opettajalle omaa näkymää. Se on opettajan näkymää yksinkertaisempi.

Ohjeen voit myös tulostaa itsellesi täältä!

Joulukalenteria käyttämällä saat satumaisen joulutunnelman luokkaasi ja pääset kokeilemaan sähköisen oppimateriaalin käyttämistä oman luokkasi kanssa.

Kysy rohkeasti mitä tahansa osoitteesta: info@tabletkoulu.fi

Iloa oppimiseen toivottavat Alakoulun aarreaitan ja Tabletkoulun tontut!

Kokeile sähköistä oppimateriaalia koko kevät ilmaiseksi!

Tabletkoulu tarjoaa kaikille joulukalenterin käyttäjille mahdollisuuden kokeilla haluamaansa Tabletkoulun oppimateriaalia ilmaiseksi oppilaiden kanssa koko ensi kevään! Vastineena toivomme, että jaat kokemuksesi oppimateriaalin kokeilusta Alakoulun aarreaitan nettisivuilla Keskustelufoorumissa. Pääset mukaan kokeiluun lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@tabletkoulu.fi. Ilmoita viestissä koulusi, valitsemasi oppimateriaali, oppilasmäärä ja milloin haluat kokeilukäytön aloittaa.

Muistathan, että opettajille Tabletkoulussa kaikki on tutustumista varten ilmaista ja oppilaillekin yksi teemakokonaisuus maksaa vain 2-4 € per oppilas. Yhden vuosiluokan oppimateriaali maksaa 7€ per oppilas. Tilausohjeet löydät täältä! Oppimateriaalit on myös tilattavissa Edustoren kautta.

Aina saa innostua! Aina voi onnistua! Aina on lupa kysyä, ajassa mukana pysyä!

Tule sinäkin mukaan rakentamaan uudistuvaa aarreaittaa!

Rekisteröidy nyt