Kirjaudu

Kirjaudu sisään sosiaalisen median tunnuksillasi

Blogit

"Insah Allah" - elämää qatarilaisittain

18.10.2017

Kun muuttaa maahan, josta ei oikeastaan tien

"Siitä se ajatus sitten lähti..."

16.10.2017

Sattuma johdatti meidät, kaksi erilaista opettajaa, työpariksi pieneen "Kohmon kouluun" vuonna 2016 syksyllä. Jo heti ensimmäisenä koulupäivänä huomasimme, että erilaisuudestamme huolimatta olimme yllättävän samanlaisia.

”Ms. Minna, I’m finished”

20.09.2017

Ensimmäinen on valmis kymmenessä sekunnissa. Toinen on silloin vasta ehtinyt ottaa välineet käteen ja kolmas ei ihan vielä ole kuullut ohjeita. Niin kuin kaikissa luokissa ympäri maailmaa, jokainen oppija on omanlaisensa. Eriyttäminen on siis avainsana.

Leikkaa, liimaa ja laminoi

18.09.2017

Koulun alku lähestyy Qatarissa. Oikeasti vietämme parhaillaan Eid Al Adha lomaa, mutta käytännössä me uudet opettajat teemme pitkää päivää suunnittelemalla opetusta ja järjestelemällä luokkia. Nämä lomapäivät tulivat hyvään saumaan.

Aavikkomaikka vaatteet päällä saunassa

04.09.2017

Otin vastaan aavikon kutsun ja elämä Qatarissa on nyt alkanut. Kun astuin ulos lentokoneesta Dohan kansainvälisellä lentokentällä, en voinut uskoa todeksi sitä kuumuutta, joka meidät vastaanotti.

KVG

03.04.2017

Opetan tällä hetkellä luokkaa, joka on epäilemättä urani mukavin ryhmä. Kuudesluokkalaisilla  on meneillään alaluokkien viimeinen vuosi ja olen neljättä vuotta tämän huippuporukan kanssa.

Huvittelua joka makuun

08.03.2017

Minun Linnanmäkeeni kuuluu ehdottomasti nostalgisia laitteita, mausteisia makuja ja hyvää seuraa. Olen aina rakastanut huvipuistojen tunnelmaa: laitteiden kolinaa ja ihmisten riemun kiljahduksia, popcornin ja hattaran tuoksua sekä satumaista huvipuistomusiikkia.

Väärinymmärretty sähköisyys

14.02.2017

Päivän sana koulumaailmassa on sähköisyys. Opetussuunnitelmassa sähköisyys ja tvt-taidot on nostettu osaksi laaja-alaisia taitoja ja tiedotusvälineet uutisoivat digiloikasta. Monet opettajat ovat tämän muutoksen edessä hämmentyneitä monestakin syystä.

Elokuva kuuluu kouluun

19.09.2016

Kerran vuosia sitten eräs opettaja sanoi minulle, että elokuva ei kuulu kouluun. Olin juuri esitellyt itseni hänelle opettajainhuoneessa kertomalla, että olin tullut tekemään elokuvaa oppilaiden kanssa.

Suomalainen Mies

12.09.2016

Erityisopetuksessa syksyllä on kiire tavata kaikki vanhemmat ja laittaa lomakkeet yhdessä kuntoon. 

Aina saa innostua! Aina voi onnistua! Aina on lupa kysyä, ajassa mukana pysyä!

Tule sinäkin mukaan rakentamaan uudistuvaa aarreaittaa!

Rekisteröidy nyt