Kirjaudu

Kirjaudu sisään sosiaalisen median tunnuksillasi

Blogit

Normipäivä Dohassa

24.11.2017

05:15 Herätyskello ilmoittaa päivän alkavan. Jos takana on yhtäjaksoinen uni, se ei ole ollenkaan paha. Menen nukkumaan aina yhdeksään mennessä.

Suunnitelmat pohjaksi toiminnalle

27.10.2017

Kun luopuu oppikirjojen turvallisesta rungosta, on suunnitelmat tehtävä huolella! Niinpä mekin avasimme kotikaupunkimme opetussuunnitelman ja ryhdyimme töihin.

"Insah Allah" - elämää qatarilaisittain

18.10.2017

Kun muuttaa maahan, josta ei oikeastaan tiennyt juurikaan mitään, eikä ollut koskaan käynyt täällä päinkään, on todella mielenkiintoista tehdä havaintoja ympäristöstä ja elämänmenosta. Alkuun suurin osa energiasta kului kuumuuden päivittelyyyn.

Oivallinen oppimiskäsitys

17.10.2017

Kohmon yksikkö on pieni kolmen aikuisen ja noin 40 oppilaan koulu. Se on sijoitettu päiväkodin kanssa samaan rakennukseen ja se kuuluu hallinnollisesti suurempaan Hannunniitun kouluun. Kohmon yksikkö perustettiin vuonna 2009 ja siellä opiskelevat alueella asuvat 1.-2. luokkalaiset.

"Siitä se ajatus sitten lähti..."

16.10.2017

Sattuma johdatti meidät, kaksi erilaista opettajaa, työpariksi pieneen "Kohmon kouluun" vuonna 2016 syksyllä. Jo heti ensimmäisenä koulupäivänä huomasimme, että erilaisuudestamme huolimatta olimme yllättävän samanlaisia.

”Ms. Minna, I’m finished”

20.09.2017

Ensimmäinen on valmis kymmenessä sekunnissa. Toinen on silloin vasta ehtinyt ottaa välineet käteen ja kolmas ei ihan vielä ole kuullut ohjeita. Niin kuin kaikissa luokissa ympäri maailmaa, jokainen oppija on omanlaisensa. Eriyttäminen on siis avainsana.

Leikkaa, liimaa ja laminoi

18.09.2017

Koulun alku lähestyy Qatarissa. Oikeasti vietämme parhaillaan Eid Al Adha lomaa, mutta käytännössä me uudet opettajat teemme pitkää päivää suunnittelemalla opetusta ja järjestelemällä luokkia. Nämä lomapäivät tulivat hyvään saumaan.

Aavikkomaikka vaatteet päällä saunassa

04.09.2017

Otin vastaan aavikon kutsun ja elämä Qatarissa on nyt alkanut. Kun astuin ulos lentokoneesta Dohan kansainvälisellä lentokentällä, en voinut uskoa todeksi sitä kuumuutta, joka meidät vastaanotti.

KVG

03.04.2017

Opetan tällä hetkellä luokkaa, joka on epäilemättä urani mukavin ryhmä. Kuudesluokkalaisilla  on meneillään alaluokkien viimeinen vuosi ja olen neljättä vuotta tämän huippuporukan kanssa.

Huvittelua joka makuun

08.03.2017

Minun Linnanmäkeeni kuuluu ehdottomasti nostalgisia laitteita, mausteisia makuja ja hyvää seuraa. Olen aina rakastanut huvipuistojen tunnelmaa: laitteiden kolinaa ja ihmisten riemun kiljahduksia, popcornin ja hattaran tuoksua sekä satumaista huvipuistomusiikkia.

Aina saa innostua! Aina voi onnistua! Aina on lupa kysyä, ajassa mukana pysyä!

Tule sinäkin mukaan rakentamaan uudistuvaa aarreaittaa!

Rekisteröidy nyt