Kirjaudu

Kirjaudu sisään sosiaalisen median tunnuksillasi

#Dohappy

13.04.2018
Aavikkomaikka

Doha, uusi kotikaupunkini, alkaa pikkuhiljaa tuntua tutulta ja hallittavalta paikalta. Kouluelämän lisäksi on pitänyt sopeutua uuteen asuntoon, ympäristöön, hulluun liikenteeseen, melko mielivaltaiseen byrokratiaan, uusiin ihmisiin, ruokiin ja pahaan kahviin. Mutta asioita, jotka tekevät minut iloiseksi ja onnelliseksi taitaa kuitenkin olla huomattavasti enemmän.

 

#Aurinko. Voiko ihminen oikeasti olla huonolla tuulella, jos joka päivä paistaa aurinko? Eipä juuri. Tämän kouluvuoden aikana on ollut kyllä muutamia aamuja, kun koulumatkaa ei ole tarvinnut ajaa aurinkolasit nenällä, mutta niinäkin päivinä aurinko paistaa jo ekalla välitunnilla. Vaikka työviikolla auringossa oleiluun jää melko vähän aikaa, tuntuu joka viikonloppu aivan minilomalta auringossa.

 

#Ystävät. On ihan huikeeta saada uusia ystäviä yli viisikymppisenä. Täällä sosiaalinen ympyrä muodostuu luontevasti työkavereista. Koska koulussamme on paljon porukkaa, syntyy tietenkin pienempiä ja tiiviimpiä porukoita niiden ihmisten välille, jotka tuntuvat omilta ja ovat helposti tavoitettavissa. Minulle läheisiksi ovat tulleet oman tiimini tyypit, oman asuintalon porukat ja ”Kyytikopla”, jonka kanssa kuljemme työmatkat kimpassa. Sitä ihan unohtaa ikänsä, kun hengailee kolmikymppisten seurassa. Vietämme myös paljon aikaa kolmen pariskunnan kesken. Olemme samaa ikäluokkaa, samassa elämänvaiheessa ja viihdymme erittäin hyvin yhdessä.

 

#Meri. Mikään ei nollaa raskasta työpäivää paremmin kuin juoksulenkki meren äärellä. Pehmeä hiekka jalkojen alla ja lämmin merituuli hiuksissa! Muutamia kertoja olemme saaneet kutsun myös veneilemään ja nauttimaan ihanasta vapauden tunteesta. Aurinkoinen päivä kilpikonnia bongaillen ja keskellä merta matalikossa uiskennellen on ihan luksusta!

 

 

#Qatarmaids#LaundryBox. Kotitöiden tekemisessä ei tässä maassa kyllä rasitu. Työn teettäminen on halpaa ja meilläkin käy siivooja joka toinen viikko. Puhtaan kodin bonuksena maid silittää myös pyykit!!! Lakanapyykki hoituu talomme alakerran pesulassa, joka toimii samaan tapaan kuin postin pakettiautomaatit. Tänään kun vie likaiset lakanat lokeroon, tulevat ne huomenna pestynä ja silitettyinä takaisin. I like!

 

#Golf. Koko vuoden ympäri. Vaikka pelaaminen täällä on aika kallista, olen silti ulkoiluttanut mailojani ainakin kerran viikossa. Viikonloppu alkaa useimmiten kierroksella golfia. Iloa tuotti myös European Tourin golfkisat paikallisella klubilla, jossa olimme isolla porukalla vapaaehtoisina toimitsijoina. Opettajalle ”Silence, please”-kyltin kantaminen oli jotenkin kovin luontevaa.

 

 

#Beachjooga. Hiekkaa joka paikassa, mutta silti niin mukavaa ja rentouttavaa. Kuinka kankeaksi sitä onkaan muuttunut näin vanhemmiten? Ekoilla kerroilla jo risti-istunnassa sattui lonkkiin, mutta onneksi pientä kehitystä alkaa tapahtua. Tasapaino liikkeet sujuvat mainiosti, kun voi kaivaa jalkansa tukevasti hiekkaan.

 

#Parveke. Illat ovat juuri nyt parhaita. Vietän suurimman osan ajastani parvekkeellamme lueskellen, kirjoitellen, töitä tehden tai Netflixiä tuijottaen. Parvekkeella on lämpimämpi kuin sisällä, jossa melkein pitää olla villasukat jalassa.

 

 

#Lempparipaikka. Dohassa on monta mukavaa paikkaa, mutta ehkä suosituin on kuitenkin MIA Park, jonka niemen kärjestä on hienoa katsella, kuinka West Bayn pilvenpiirtäjiin syttyy iltavalaistus. Tästä paikasta tuli jotenkin vielä tärkeämpi sen jälkeen, kun sain näyttää sen omalle perheelleni. Moni muukin asia alkoi tuntumaan enemmän omalta sen jälkeen, kun niissä oli yhteisiä muistoja omien ihmisten kanssa.

 

#Tapahtumat. Vaikka välillä on tuntunut, ettei työ ja elämä ole ihan tasapainossa, niin olen silti ehtinyt osallistua vaikka kuinka moneen tapahtumaan tämän kouluvuoden aikana. Koomisin oli varmasti Chainsmokersien keikka, sillä harvoin sitä on ollut niin selkeästi väärää kohderyhmää!. Mutta saimme mieheni kanssa kovasti respectiä poikiemme kavereilta, kun kuulivat meidän olleen kyseisellä keikalla. Ehkä urheilutapahtumat kuitenkin ovat enemmän meidän juttumme ja kävimmekin seuraamassa sekä miesten että naisten ATP tennisturnauksia. 

 

#Ikea. Kun koti-ikävä (lue lakritsihimo) iskee, on paras suunnistaa Ikean irtokarkkilaareille. Pehmeää lakua ei voita mikään. Siinä samalla voi ostaa myös näkkileipää ja ehkä jotain ehdottoman tärkeää ja tarpeellista kotiin…

 

Iloa tuottavia asioita olisi vielä pitkä lista, mutta eiköhän asia jo tullut selväksi. Viihdyn hyvin, yritän olla aktiivinen ja elää hetkessä.

 

Aina saa innostua! Aina voi onnistua! Aina on lupa kysyä, ajassa mukana pysyä!

Tule sinäkin mukaan rakentamaan uudistuvaa aarreaittaa!

Rekisteröidy nyt