Kirjaudu

Kirjaudu sisään sosiaalisen median tunnuksillasi

Pitkä saunavuoro

25.08.2018
Aavikkomaikka

 

Raikas merituuli, hitaat aamut ja pitkät löylyt mökkisaunassa - Suomen kesä on ollut ihan paras. Kuten meillä suomalaisilla on tapana, säätilasta puhutaan joka käänteessä. ”On ilmoja pidellyt!” Ja yleensä aina jotenkin vähän huonoja; liian kylmää, liian sateista tai niin kuin tänä kesänä, liian kuumaa.

 

Kuumuus on kuitenkin suhteellinen käsite. Vaikka säiden herra soisi hellelukemia, suomalainen lämmittää saunan kesällä joka päivä. Kolmekymmentä astetta ulkona on liikaa, mutta saunassa 80 on ihan okei. Koska kesä ja sauna kuuluvat ilman muuta yhteen, saunan lämmöstä nautitaan kuuman kesäpäivän päätteeksi pitkään ja hartaasti. Ja aina välillä käydään pulahtamassa viilentävässä meressä tai järvessä.

 

Nyt kun kesäloma on ohi ja paluu aavikolle ajankohtaista, viilennyksen merkitys korostuu. Kuumuus elokuussa Dohassa on kokonaisvaltaista ja kosteaa. Lämpömittarin lukemat nousevat + 45-48 asteen tietämiin, eikä pienestäkään ulkona piipahduksesta selviä selkä kuivana. Viileät tai suorastaan kylmät sisätilat sen sijaan tarjoavat helpotusta hikiselle kulkijalle. 

 

Qatar Airways lähestyy tällä hetkellä vääjäämättä Dohaa. Hikeä alkaa  kuvainnollisesti pukata jo lentokoneessa, kun taas miettii koulun aloituksen hektistä tunnelmaa ja tick listoja. Onnekseni saan jatkaa samojen oppilaiden, saman ihanan koulunkäynnin ohjaajan ja tiimin kanssa seuraavalle luokka-asteelle. Nyt kun koulun systeemit ja suuri osa ihmisistä ovat tuttuja, on tämä lukuvuosi oletettavasti hieman viime vuotta helpompi. Joukkoon liittyy tänä vuonna taas uusia tarkalla seulalla valittuja taitavia opettajia, joihin tutustuminen alkaa heti  orientaatiopäivillä huomenna.

 

Mitä tältä vuodelta odotan? Toivon sen olevan tasapainoisempi kuin ensimmäinen vuoteni aavikolla. Viime vuonna työ ja elämä eivät oikein olleet tasapainossa, vaan työ vei leijonan osan vuorokausista. Uskon olevani parempi opettaja, kun saan hengittää vapaammin ja ehdin myös harrastaa ja levätä. Odotan innolla tiimini kanssa työskentelyä ja uusien taitojen haltuun ottoa. Viime vuonna nollaluokkalaiset jo oppivat lukemaan single soundeilla pieniä sanoja. Tänä vuonna otamme haltuun loput soundit ja yhdistelmät. Uusi juttu tälle vuodelle on myös Suomikoulu, jonka opettajaksi olen lupautunut. Äidinkielen opettaminen on aina ollut mieleistä minulle ja matkalaukkuni paino hipoikin tarkasti sallittua rajaa, kun pakkasin mukaan äidinkielen opetukseen soveltuvia kirjoja ja materiaaleja. Tiedossa on myös kiinnostavia koulutuksia ja yhteisöllistä tapahtumien järjestämistä. 

 

Kesä ja loma Suomessa suhahtivat nopeasti. Paluu hiekkalaatikolle nostaa tunteet pintaan, eikä heippojen sanominen ole koskaan kuulunut vahvuuksiini. Muutama kyynel voi tirahtaa määränpäässäkin, kun tärkeäksi tulleet ystävät lupasivat tulla lentokentälle vastaan. Hitaat aamut voin unohtaa, kun herätyskello alkaa taas piristä ”varhain aamuyöstä” kun kyytikopla lähtee kohti koulua jo kuuden jälkeen. Raikkaista merituulista ei Persian lahdella juuri voi puhua - merelläkin tuuli on kuin suoraan hiustenkuivaajasta. ”Saunavuoro”lienee melkoisen pitkä, sillä ainakin viime vuonna kuumankostea ilmanala väistyi vasta lokakuun puolella. Siihen asti, ei kun löylyä lisää ja kouluvuosi käyntiin!

Aina saa innostua! Aina voi onnistua! Aina on lupa kysyä, ajassa mukana pysyä!

Tule sinäkin mukaan rakentamaan uudistuvaa aarreaittaa!

Rekisteröidy nyt