Kirjaudu

Kirjaudu sisään sosiaalisen median tunnuksillasi

Go Ope Go!

Koetko opettajana, että maailman menon ihmettely ja sen selittäminen - tai oikeastaan - puntarointi yhdessä lasten kanssa, on keskeinen osa työtäsi? Minä koen, ja olen koko 15-vuotisen työurani ajan kokenut. Tuosta ajatuksesta on saanut alkunsa ja innoituksensa myös tämä kirjoitus ja tarina sen tasutalla.

Perjantaina 9.3. klo 18.00 Turun Luostarivuoren koululla alkaa järjestyksessään neljäs Go-Ope-Go –seminaari. Seminaarin tarkoituksena on tarjota varsinaissuomalaisille opettajille mahdollisuus kuulla mielenkiintoisia, ajatuksia ja tunteita herättäviä, puhujia. Kevättalvinen ajankohta on valittu, jotta osallistujat saisivat hyvän buustin lukuvuoden loppusuoralle.

Tapahtuma on tavallaan Alakoulun Aarreaitan serkku. Jos ei noin läheinen sukulainen, niin ainakin alkulähteissä on yhtenevyyttä. Molemmat ilmiöt ovat saaneet alkunsa tavallisten opettajien innostuksesta ja halusta tehdä jotain merkittäväksi kokemaansa.

Go-Ope-Go sai alkunsa syksyllä 2014. Tuolloin osallistuin Helsingissä järjestettyyn Campus seminaariin. Minä koin jonkinlaisen herätyksen kuunnellessani puheenvuoroja mm. Suomen työllisyydestä, Euroopan turvallisuustilanteesta ja koodauksen opettamisesta kouluissa.

Innostuksen puuskassa kerroin kokemuksestani kollegalleni Taru Pätärille, joka myös innostui asiasta. Yhdessä pohdimme miten jotain vastaavaa voisi tehdä Turussa. Loppiaisena 2015 olinkin jo ”Aurinkokuningas” Juhani Tammisen olohuoneessa rekrytoimassa ensimmäisen seminaarin ensimmäistä puhujaa. Tami lupautui mukaan, minkä jälkeen tajusimme, että nyt on myöhäistä vetäytyä – täytyy alkaa toimia.

Kolmen hengen tiimimme voimin näin myös teimme. Vain kaksi kuukautta myöhemmin Luostarivuoren koululle oli saatu paikalle noin 70 innokasta opettajaa. Olin myynyt tapahtumaa kertoen sinne tulevan 200 henkilöä. Näin oli kerrottu myös puhujaehdokkaille. Kansanedustaja Ilkka Kanerva totesi oman puheenvuoronsa alkuun pilke silmäkulmassa: ”Katsoessani yleisöä, täytyy sanoa, että 200 opettajaa on huomattavasti enemmän kuin 200 kansanedustajaa”. Minä koin tuon kommentin jonkinlaisena ”synninpäästönä” yltiöoptimistisista lupauksista.

Vaikka jäimme osanottajamäärän suhteen paljon tavoitteestamme, palaute oli kannustavaa. Kollegoilta sateli kiitoksia ja suorastaan vaatimuksia jatkaa tapahtuman järjestämistä. Mehän jatkoimme. Matkan varrella tiimimme on kasvanut. Aktiivisesti järjestelyihin osallistuu tällä hetkellä noin kymmenen ihmistä.

Nyt neljännen seminaarin alla mieleen palaavat unohtumattomat hetket, kuten vuodelta 2016 Pekka Hyysalon vaikuttava puheenvuoro, jonka aikana olisi taatusti kuullut nuppineulan putoavat lattialle. Viime vuonna hurmaava Katri Saarikivi valloitti yleisön välittömällä olemuksellaan puhuessaan empatian merkityksestä tulevaisuuden työelämässä. Myös, juuri tällä hetkellä kiivasta presidentinvaalikampanjaa käyvä, Pekka Haavisto oli viime vuonna seminaaripuhujien joukossa. Hänen kertomuksensa kansainvälisestä rauhanvälityksestä lisäsivät ymmärrystä maailman tilasta.

Kun katson tulevan seminaarin puhujalistaa, uskon meidän tarjoavan taas tänä vuonna osallistujille ikimuistoisia hetkiä. Ehkä tapaamme Luostarivuoren koululla maaliskuussa. Ja ehkä tämä tarina innostaa sinua löytämään juuri oman juttusi. Ja ehkä Aarreaitta ja Go-Ope saavat uusia serkkuja.

Tutustu Go Ope Go -tapahtumaan Facebookissa >>

Oikein hyvää kevättä,

Tatu Luoto

puheenjohtaja

Go-Ope-Go ry.

Tatu Luoto
Tatu Luoto on liikuntaa ja maailman ihmettelyä harrastava luokanopettaja Helsingistä. Hän on Go-Ope-Go -yhdistyksen puheenjohtaja ja perustajäsen.

Aina saa innostua! Aina voi onnistua! Aina on lupa kysyä, ajassa mukana pysyä!

Tule sinäkin mukaan rakentamaan uudistuvaa aarreaittaa!

Rekisteröidy nyt