Kirjaudu

Kirjaudu sisään sosiaalisen median tunnuksillasi

Esittely

Saara Mälkönen

Olen turkulainen lastentarhanopettajataustainen luokanopettaja. Luonteeltani olen ikuinen optimisti, haaveilija ja unelmoija. Innostun helposti kaikesta ja uskon yhdessä tekemiseen 100 prosenttisesti!

Vuonna 2013 perustin Alakoulun aarreaitta-nimisen Facebook-ryhmän. Toivoin ryhmän avulla löytäväni Suomesta opettajia, jotka tahtoisivat jakaa osaamistaan muiden kanssa. Tiesin, että perusopetuksen johtomaanakin tunnetussa Suomessa tapahtui joka päivä ihmeellisiä ja innostavia oppimisen hetkiä yksittäisissä kouluissa ja luokissa. Halusin kaivaa ne esiin sekä mahdollistaa niiden jakamisen myös muille. Uskoin, että jakamalla upeat ideat leviäisivät ja jalostuisivat vieläkin hienommiksi seuraavan osaajan käsissä. En osannut aavistaakaan, millaisen yhteisöllisyyden, vertaistuen ja oivaltamisen verkoston onnistuin tuolloin saattamaan alulle!

Missioni on positiivisen yhdessä toimimisen kautta pyrkiä muuttamaan suomalaista perusopetusta kohti entistäkin parempaa tulevaisuutta. Tavoitteenani on jatkossakin turvata avoin ja kehittävä foorumi suomalaisille kasvatuksen ammattilaisille, jossa positiivisella ja rakentavalla tavalla toteutetaan yhteisopettajuutta yli kuntarajojen ja opitaan yhdessä paremmiksi.

Kun en koko vuorta yksin pysty siirtämään, nostan kiven kerrallaan ja kutsun kantoapua.

Marjo-Riitta Piisi

Olen porilainen luokanopettaja. Luokanopettajan tehtävissä olen toiminut kymmenen vuotta ja muutaman vuoden takainen piipahdus erityisopetuksen pariin avasi myös silmiäni opetuksen monipuolisuuteen, erilaiseen oppimiseen ja oppijoihin liittyen. Vuosien aikana mielenkiinnonkohteeni ovat liittyneet koulutuksen, koulutusmenetelmien ja henkilöstön osaamisen kehittämiseen, toimintaan projekteissa, työhyvinvointiin, aikuiskoulutukseen sekä hiljaisen tiedon siirtymiseen. Omaa osaamistani olen pyrkinyt kehittämään opiskelemalla kauppatieteitä.

Saaran kanssa ystävystyimme jo opiskeluaikoina ja olemme tiiviisti pitäneet yhteyttä työvuosien aikana puhuen paljon myös opetukseen liittyvistä asioista. Uskon Saaran tavoin yhdessä tekemisen voimaan. Yhdessä tekemällä ideat saavat siivet ja jalostuvat entistä paremmiksi. Näkemyksiemme samankaltaisuus ja koulutustaustani olivat syitä, miksi Saara otti minuun yhteyttä ja ehdotti, että lähtisin mukaan kehittämään Alakoulun aarreaitasta entistä monipuolisempaa ja toimivampaa kasvatuksen sekä opetuksen tarpeita palvelevaa foorumia. 

Oman opettajuuden kehittäminen ja kehittyminen tapahtuu pitkällä aikavälillä ja monien asioiden yhteisvaikutuksena. Alakoulun aarreaitassa jokainen voi poimia haluamansa ideat ja vinkit omaan opettajuuteensa. Asioista keskustelemalla ja ideoita jakamalla voimme rikastuttaa omaa työtämme ja samalla kehittää omaa osaamistamme. Alakoulun aarreaitan yhtenä tiimiläisenä toivon voivani tuoda kasvatus- ja opetusalan parissa työskenteleville entistä monipuolisempia työkaluja arjen helpottamiseksi ja rikastuttamiseksi. Koen olevani etuoikeutetussa asemassa, kun voin olla mukana kehittämässä Alakoulun aarreaittaa!

Jokainen aamu antaa lupauksen paremmasta tulevaisuudesta. Voimme itse valita suunnan mitä polkua haluamme kulkea.

Aina saa innostua! Aina voi onnistua! Aina on lupa kysyä, ajassa mukana pysyä!

Tule sinäkin mukaan rakentamaan uudistuvaa aarreaittaa!

Rekisteröidy nyt